post

Oświadczenie TatrySki Podhala Nowy Targ w sprawie przerwanego meczu z Nestą Mires Toruń

Zarząd nowotarskiego klubu w specjalnym oświadczeniu ustosunkował się do wydarzeń z piątkowego meczu z Nestą Mires Toruń. Spotkanie to zostało przerwane w 20. minucie z uwagi na zbyt gęstą mgłę, jaka unosiła się nad taflą lodowiska.

Pełna treść oświadczenia:

Szanowni Państwo, Drodzy Kibice hokeja.

W imieniu Zarządu KH Podhale pragniemy przeprosić wszystkich sympatyków hokeja przybyłych do Miejskiej Hali Lodowej w Nowym Targu oraz wszystkich którzy nam kibicują. Długo oczekiwaną inaugurację sezonu hokejowego przerwała nam wszystkich mgła i zamiast sportowych emocji wywołało to pozasportową frustrację. Pragniemy podkreślić, że niestety my jako klub nie mieliśmy wpływu na warunki atmosferyczne ani na decyzję sędziów. To oni ocenili niemożliwość kontynuacji gry w obawie o bezpieczeństwo zawodników i trudno z tym polemizować bo są odpowiedzialni za prawidłowy przebieg gry. W zaistniałej sytuacji będziemy oczekiwać na decyzję WGiD PHL dotyczącą wczorajszych wydarzeń a następnie poinformujemy Państwa o naszych działaniach w kwestii satysfakcjonującego wszystkich rozwiązania problemu z wcześniejszym zakończeniem meczu. Raz jeszcze ubolewamy i przepraszamy że nie dane było nam dokończyć sportowych emocji i wierzymy że władze Związku podejdą ze zrozumieniem do niecodziennej sytuacji i zgodnie z duchem sportu rywalizacja zostanie dokończona w dogodnym terminie dla obu drużyn.

Zarząd KH Podhale Nowy Targ S.A.